آشنایی با تاریخچه قارچ گانودرما

تاریخچه قارچ گانودرما و کارایی درمانی آن به چند هزار سال قبل در کشورهای چین و ژاپن بر می گردد. قارچ گانودرما که تحت عناوینی چون پادشاه قارچ ها یا قارچ جان افزا شناخته می شود، سابقه ای طولانی در استفاده دارویی دارد. نزدیک به دو هزار سال قبل درمانگران…
تاریخچه قارچ گانودرما

تاریخچه قارچ گانودرما و کارایی درمانی آن به چند هزار سال قبل در کشورهای چین و ژاپن بر می گردد. قارچ گانودرما که تحت عناوینی چون پادشاه قارچ ها یا قارچ جان افزا شناخته می شود، سابقه ای طولانی در استفاده دارویی دارد. نزدیک به دو هزار سال قبل درمانگران سنتی چینی برای اولین بار از این قارچ برای درمان بیماری ها استفاده کردند.

البته استفاده از قارچ گانودرما جنگلی که در پایه درختان برگ ریز در مناطق گرمسیری و معتدل قاره آسیا رشد می کند برای بدن مضر است و خواص درمانی این نوع قارچ فقط در قارچ گانودرمای پرورشی خالص دیده می شود.

این قارچ همچنین دارای طیف گسترده ای از رنگ ها بوده که گانودرمای قرمز قوی ترین و شناخته شده ترین گونه آن است. از آنجایی که قارچ های جنگلی دارای آلودگی های زیادی است، مصرف قارچ پرورشی خالص که توسط متخصصین مرتبط کشت می شود توصیه می شود.

تاریخچه قارچ گانودرما

قارچ ریشی برای اولین بار توسط درمانگران چینی بیش از 2000 سال پیش در کوه های چانگ بای (Changbai) کشف شد. این رشته کوه های شمالی به دلیل شرایط صعب العبوری که دارد مشهور هستند اما پایه کوه که دارای یک آب و هوای معتدل است، محل شکوفایی قارچ گانودرما می باشد.

در متون چین باستان از این قارچ به عنوان اکسیر جاودانگی یاد شده است و به مکان های مخفی که فکر می کردند این قارچ در آنجا رشد می نماید، اشاره شده است. درمانگران چینی معتقد بودند که قارچ گانودرما دارای خواص ضد پیری بوده و مدت های مدیدی است که در فرهنگ چینی از آن به عنوان طلسم شانس و قارچ شفابخش مورد استفاده قرار گرفته است.

به دلیل تاریخچه درخشان قارچ گانودرما، از این قارچ هنوز در سراسر آسیا برای درمان طیف وسیعی از بیماری ها استفاده می شود و کاربرد آن در میان پزشکان غربی نیز به شدت رو به گسترش است.

وقایع مرتبط با تاریخچه قارچ گانودرما

علاوه بر اطلاعاتی که در مورد تاریخچه قارچ گانودرما در بالا به آن اشاره شد وقایعی نیز وجود دارد که دانستن آنها خالی از لطف نیست:

  • شش نوع مختلف از گانودرما لوسیدوم وجود دارد: قرمز، بنفش، سبز، سفید، زرد و سیاه. گفته می شود که گونه قرمز ریشی بیشترین خاصیت درمانی را دارد.
  • تمام گونه های گانودرما به عنوان پلی پور تعریف می شوند. بدین معنا که آنها هیچ گونه تیغه ای ندارند و از طریق منافذ کوچکی که دارند، بذر آزاد می کنند.
  • تاریخچه قارچ گانودرما عمدتا به کشورهای چین، ژاپن و کره بر می گردد اما اکنون در تمام مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان یافت می شوند.
  • قارچ گانودرما یک گونه گیاهی بسیار ایمن است که به عنوان مکمل استفاده می شود و هیچ عارضه جانبی شناخته شده تر از خشکی دهان ندارد و این عارضه هم با وقفه های گاه به گاه پس از مصرف از بین می رود. اما باید مانند اکثر داروهای گیاهی، قبل از عمل های جراحی، مصرف آن را قطع نمود.
  • گانودرما در ژاپن به عنوان قارچ جاودانگی شناخته شده و دولت ژاپن به طور رسمی این گونه گیاهی را برای درمان سرطان معرفی نموده است.

مزایای قارچ گانودرما

طبیبان سنتی امروزه از قارچ گانودرما برای تقویت سیستم ایمنی بدن، مبارزه با عفونت های ویروسی و درمان طیف وسیعی از بیماری ها از بیماری قلبی گرفته تا درمان فشار خون یا بیماری ایدز استفاده می کنند. برخی از تحقیقات حتی نشان داده اند که ریشی در درمان سرطان بخصوص سرطان پروستات نقش بسزایی دارد.

قارچ گانودرما سرشار از ترکیباتی به نام تری ترپن است که سطح اکسیژن خود و در نتیجه عملکرد اندام های حیاتی بدن را بهبود می بخشد. همچنین این قارچ دارای غلظت بالایی از پلی ساکاریدهای محلول در آب است که تصور می شود عنصر اصلی مبارزه با سرطان و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن باشد.

برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست